National Winner

NRR kårer 5 nasjonale vinnere pr år. Den katten som får tittelen National Winner (NW) er totalvinner i sin kategori i Årets Katt-konkurransen. Tittelen plasseres foran kattens fulle navn og før mulige Champion/Premior-titler.

NW SC NO*Stalderkattens Leyla

NATIONAL WINNER 2018

Sire: SC SE*Amloves Freedom

Dam: SC NO*Stalderkattens Gina

Oppdretter & Eier: Tove & Jan Stalder

NW IC DK*Oddenvejen's Ynde JW

NATIONAL WINNER 2013

Sire: Backkara's Thunderbird

Dam: DK*Oddenvejen's Ninette

Oppdretter: Gerd Jahn, DK

Eiere: Nils Axel Nissen & Storm Xaron C. Lunde

NW IC DK*Oddenvejen's Ynde JW ble født hos mangeårige birmaoppdretter Gerd Jahn i Gislinge i Danmark 26. september 2012, og kom til Norge og sin nye familie i Oslo 19. desember samme år. 

Hun debuterte på utstilling i Bergen 16. februar 2013, og oppnådde Junior Winner-tittelen i Fredrikstad 7. april 2013, som den første Hellig Birma i Norge og Sverige på nærmere 3 år. I løpet av utstillingsåret 2013 oppnådde Ynde 9 BIS i kl 12 og 11, og 3 BIS som voksen, og til sammen 11 BIV og 19 NOM. På grunnlag av sine resultater som kattunge og ungdyr ble hun så "Årets ungdyr" i Kat II i NRR, og sist men ikke minst National Winner, dvs den utstilte katten av samtlige i kategori II (ungdyr, voksen og kastrat) med høyest gjennomsnittlig poengsum på Årets Katt-listen.

Ynde er den første Birma i Norge som ble National Winner. Hun er den første semilanghår hunnkatt som blir National Winner, og det første ungdyret. De tidligere NW har vært skogkatter og hannkatter.

Del denne siden