ÅRETS KATT I NBV 1994

KLASSE: Voksen

IC Jazzman av Ontario

Oppdretter: Turid Botten

Eier: Vigdis Voreland

"Hei, hei, alle sammen!

Livet er herlig dere! Ja, det er en kjempefornøyd birma-gutt som skriver dette. Jazzman av Ontario heter jeg, og er snart 3 år. Jeg bor på Lund i Kristiansand sammen med "foreldrene" mine og 2 andre puser. Det er husfruen Bonita og en liten birma-frøken på 7 måneder ved navn Sincera av Ontario. (Vi har helt forskjellige linjer altså).

"Mammas gutt" altså meg, er ifølge "foreldrene" mine noe helt for seg selv, og de er så glade for at oppdretter Turid Botten synes det er OK at jeg flyttet hjem til dem når tiden ble inne til det. Jeg er vel usedvanlig veloppdragen og snill, tenker jeg, selv om det hender at jeg "pønker" skikkelig med Bonita. Må jo det, hun kan være så utrolig prippen og uten sans for humor. En skikkelig hønemfor for oss andre pusene. Det er mer gøy med Sincera, mat-far kaller henne for et skikkelig bøllefrø der hun henger i gardinene eller river ned duken fra bordet. Når Sincera skal gjøre igjen på meg, biter hun til et visst sted og løper avgårde det beste hun kan. Jenter, altså!!!

Jeg fikk min IC-tittel i Sverige høsten -93, og satser alt jeg kunne på å bli Grand her i oktober, men den glapp gitt!!! Huffda, sa matmor og syntes det var veldig synd. Men jeg kommer sterkere tilbake neste gang. Pappa til 6 søte små birmabarn er jeg også, og det er stort synes jeg. Matmor og matfar har sagt at jeg må være litt kresen med hvem jeg velger fordi det er ikke alt som passer like bra, og det høres veldig viktig ut i  mine små birmaører.

Jeg er kjempestolt over å ha fått tittelen Årets Birma Voksen 1994, og hilser så mye til de andre Årets Birmaer, samt alle andre Birmaer!

Et langt og fornøyd gjesp fra Jazzman av Ontario"

Nr 2: EC S*Anjin San's Acke - Oppdretter: Christina Persson/Eier: Reidun & Halvor Harkestad

Nr 3: (N)Lauvåsens Pernille - Oppdretter: Irene Brodahl/Eier: Mari A. Hatlestad

Nr 4: GIC (N)Catzmir's Cassandra - Oppdretter/Eier: Lise Christensen

Nr 5: (N)Gatehill's Gazza - Oppdretter: Tove Gutubakken/Eier: Cathrine R. Carlsson

Nr 6: IC (N)Sharena's Betty - Oppdretter: Reidun & Halvor Harkestad/Eier: Fam Hogstad

Nr 7: CH (N)Sharena's Cinderella - Oppdretter: Reidun & Halvor Harkestad/Eier: Irene Rossemyr

KLASSE: Kastrat

EP (N)Sharena's Andy

Oppdretter: Reidun & Halvor Harkestad

Eier: Aud & John Roda

"Til daglig går Andy fritt omkring ute sammen med andre katter, biramene Amy Rose og Maxwell Silver Hammer og huskatten Bobby.

Andy har nettopp fylt 5 år, og hanhar hittil hatt en utrolig utstillingskarriere. I 1994 ble han nr 2 av kastratene i Norge totalt av alle raser, i 1993 nr 3, i 1992 nr 3 og i 1991 nr 4. Han er beste birmakastrat i Norge for 3. gang, er blitt best in show 12 ganger, og har utallige bestekatt-titler både i Norge og Sverige.

Andy er utrolig snill og kjempesosial. Han elsker mest av alt å ligge på et fang, men kan være ganske tøff når det er påkrevd. Han går som sagt helt fritt ute og er en kløpper til å fange mus, han kan sloss med fremmede katter så busta fyker og han elsker å klatre i trær.

Det er litt av en jobb å "dolle han opp" før utstilling. Til daglig har han ofte grønne ben, granbar og harpiks i pelsen og han er ofte VÅT - for her regner det støtt!! Han er nesten ikke til å kjenne igjen på utstilling - nybada og børsta og klar til dyst.

Til tross for sin ubegrensede frihet har han aldri blitt skadet og han har aldri vært syk, så birmaer er robuste katter. 

Andys foreldre er EC S*Anjin San's Acke og EC Backkara's Kandy, og oppdrettere er Reidun og Halvor Harkestad.

Hilsen Aud Roda"

Nr 2: IP EC Samson av Rosario(N) - Oppdretter/Eier: Erna Berg

Nr 3: EP (N)Beatles Maxwell Silver Hammer - Oppdretter: Ellen & Paul Strand/Eier: Aud & John Roda

Nr 4: (N)Charannis Fazetti - Oppdretter: Wenche Gulvik/Eier: Anny Mannsverk

Nr 5: Trollehöjds Palette - Oppdretter: Lisa Gustavsson/Eier: Ann-Mari & Freddy Egsæter

Nr 6: CH Barnie av Miacis(N) - Oppdretter: Kjersti Ones/Eier: Astri H. Bjørdal

KLASSE: Ungdyr

IC Lovely Voila av Ontario

Oppdretter: Turid Botten

Eier: Gudrun & Vidar Thomassen

"IC Lovely Voila av Ontario, heter hun og 17. november 1993 ble hun født på et katterom hos Turid Botten i Skien. Voilas stolte opphav er IC Shady Satina av Ontario og (etter Norges kanskje mest suksessrike import) IC Adhuilo Ingamar.

Voila er foreløpig det siste tilskuddet til vår birma-gjeng og bor sammen med vår import Zaparta Zephyr og vår andre lille Telemarks-dronning (N)Eiva's Lucky Julee. Hun er den som er den elegante, sofistikerte og verdensvante av våre jenter, og absolutt ingen kan forandre hennes mening når hun først har bestemt seg for noe. Hun viste tydelig når hun kom hjem til oss at hun er ikke redd for noe og noen. Det aller beste hun vet er å kose enten med de firbente eller oss tobente. Birmaer må være noe av det mest kosesyke som finnes.

Voila er en livsglad liten plugg. Plugg, ja for hun er en dame på nesten fire kilo tung og snart 1 1/2 år gammel. Kraftig dame, med fine runde former, og en svansføring som de fleste kan misunne henne. 

Voila tok sin IC-tittel på Adelkattens utstilling nå i mars, ikke fullt 1 1/2 år gammel, og i løpet av sitt første utstillingsår har hun da greid å bli beste birma-ungdyr både i Norge og i NBV. Det må jo være litt av en julepresang, eller hva?! Ja, for Voila var årets julepresang i 1993. Men nå skal Voila snart ha mamma-permisjon, for hun har så lyst på pusebarn.

Grattis til de andre birmaene.

Hilsen IC Lovely Voila av Ontario og matmor Gudrun"

Nr 2: S*Ta'Chirá Deja Vu - Oppdretter: Britten Rosén & Uno Larsson/Eier: Doris Elin Askeland

Nr 3: (N)Sweet Magic's Rosemary - Oppdretter: Siv Anita Strømme/Eier: Else Kravik

Nr 4: (N)Catzmir's Blue Rocco - Oppdretter: Lise Christensen/Eier: Synnøve Blix Henjesand

Nr 5: (N)Smalgangen's Baltazar - Oppdretter: Anita Bjørneseth/Eier: Inger Jensen

Nr 6: (N)Falcon's Iselin - Oppdretter/Eier: Elin Jenssen

Nr 7: Akita av Scholz(N) - Oppdretter: Anne-Marie Scholz/Eier: Erna Berg

KLASSE: Veteran

IP Jumaliso's Jasmino

Oppdretter: Juul Furulund

Eier: Turid Botten

"Hei Birmavenner!

Jeg heter IP Jumaliso's Jasmino og er født på Jessheim hos Martha og Juul Furulund 12. desember 1982, og går nå i mitt 13 år.

Matmor sier at jeg ser like ung ut nå som da jeg var 3-4 år bare mye penere!!!

Det har blitt en del utstillinger opp gjennom årene, og der liker jeg meg faktisk. Får all den oppmerksomheten fra matmor og litt til som jeg er så glad i. Ellers er det min tredje tittel som beste Veteran innom Norske Birmavenner.

Jeg takker o gbukker så mye for det. Gratulerer også de andre pusene med årets titler!

Hilsen Jumaliso's Jasmino (Mino) og matmor Turid Botten"

Nr 2: EC S*Anjin San's Acke - Oppdretter: Christina Persson/Eier: Reidun & Halvor Harkestad

Nr 3: EP EC Marions Chanell - Oppdretter: Bente Husebø/Eier: Kirsten Ramdahl

Del denne siden