Hva er en 'Birmaspesial'?

En Birmaspesial er enten en del av en utstilling, eller en hel utstillingsdag som er med å fremme alt det flotte ved Birma-kattene, uansett om de er kosekatter eller showkatter. Spesialen går, som nevnt, ut på å virkelig verdsette denne fantastiske rasen, og derfor deles katten opp i kategorier, hvor beste halelengdebeste utmasking og beste øyenfarge kan være eksempler på noen kategorier.

Dommerene vil også velge ut sin hjertekatt, samt kåre adelen - konge, dronning, prinser og prinsesser.

I år vil Birmaspesialen ta plass mellom grunnbedømming og panel ved Smaalenens utstilling i Ski, den 15 juni. For mer informasjon og påmeldingskjemaer, se under.


Når er neste Birmaspesial?

Per nå, får vi ikke til å arrangere en hel dag med utstilling for Birmaspesialen, men det betyr ikke at det ikke blir noe. Vi har nemlig gjort avtale med Smaalenene Katteklubb, og lørdag den 15 juni har vi fått lov til å arrangere Birmaspesialen. Med oss har vi fått de flotte dommerene Zvezdan Memedov (SE) og Raymond Sætre (NO).

 

Info hentet fra arrangementssiden på Facebook:

15. juni 2019 inviterer Norske Birmavenner i samarbeid med Smaalenene Katteklubb til BIRMASPESIAL i Ski. Påmeldingsfrist 20. mai (via email) og 15. mai (pr vanlig post, posstemplet senest) 2019. Spesialen vil bli avholdt i pausen mellom grunnbedømmelser og panel på Smaalenenes internasjonale utstilling, og er åpen for alle birmapuser som har stamtavle og er vaksinert i henhold til gjeldende regler.

Vi har fått ja fra to flotte dommere, Zvezdan Memedov (SE) og Raymond Alessandro Sætre (NO), som vil kåre vinnere i følgende kategorier:

- Beste pels

- Beste benstamme

- Beste kropp

- Beste øreplassering

- Beste øyenfarge

- Beste profil

- Beste utmasking

Før 'adelen' utnevnes:

- Birmakonge (beste voksne hann, kastrert eller ukastrert)

- Birmadronning (beste voksne hunn, kastrert eller ukastrert)

- Birmaprins (beste hannkatt i kl 11 - 7-10 md)

- Birmaprinsesse (beste hunnkatt i kl 11 - 7-10 md)

- Birmaprins (beste hannkatt i kl 12 - 4-7 md)

- Birmaprinsesse (beste hunnkatt i kl 12 - 4-7 md)

Dommerne tar så ut en BOB (Best of Best) blant adelskattene. I tillegg premieres spesialens yngste og eldste katt, samt at hver dommer får plukk eut sin hjertekatt.

Påmeldingsskjema finner du lastet opp her på siden.

Spør gjerne om noe er uklart!

Påmeldingsskjema

Her kommer det link til påmeldingsskjema. For å bruke påmeldingsskjemaet, må dere følge linken og laste ned skjemaet. Etter å ha fylt det ut med de nødvendige detaljene, skal det sendes til grensbraaten@gmail.com.

- Påmeldingsskjema


Sponsorer

Vi har vært så heldige at vi har fått med oss noen flotte sponsorer i forbindelse med Birmaspesialen! Her kommer en liste over de sponsorene som har takket ja til å stille med noen premier:

 

 

Takk til Hills som sponser premier til klassevinnere og til goodiebags!

 

 

Agria har sagt seg villig til å sponse oss med noen premier til Birmaspesialen.

 

 

Royal Canin har sagt seg villig til å sponse oss med noen premier til Birmaspesialen.